Този уебсайт ползва “cookies”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го се съгласявате с получаването на “cookies”
5 години гаранция

Запитване за оферта / Test Drive

Благодарим ви за интереса към моделната гама на Mitsubishi Motors! Моля, попълнете полетата по-долу, за да ви изпратим оферта или да организираме тест драйв с вашия дилър на Mitsubishi Motors.

  • NEW ECLIPSE CROSS
  • NEW ECLIPSE CROSS
  • NEW ECLIPSE CROSS
  • NEW ECLIPSE CROSS
  • NEW ECLIPSE CROSS
  • NEW ECLIPSE CROSS
  • NEW ECLIPSE CROSS
  • NEW ECLIPSE CROSS

Mitsubishi Eclipse Cross - Технологии

Технологиите за задвижване и безопасност на водача и пътниците в Mitsubishi Eclipse Cross са едни от най-важните компоненти, за които инженерите на Mitsubishi Motors са мислили при създаването на този автомобил.

Задвижване

Mitsubishi Motors разработи изцяло нов 4 цилиндров 1.5-литров бензинов двигател с турбокомпресия и система за директно впръскване на горивото. Моменталната реакция на педала на газта се осъществява благодарение на интегралната конструкция на изпускателния колектор и цилиндровата глава, системата MIVEC за безстепенно регулиране на фазите на газоразпределение (както за всмукателните, така и за изпускателните клапани) и компактния турбокомпресор с регулиране на налягането. Двигателят се предлага в комбинация със CVT автоматична трансмисия, като може да се използва в спортен режим с ръчно превключване на предавките от "пера" на волана. За почитателите на механичната смяна на предавките, Eclipse Cross може да бъде закупен и със 6-степенна механична трансмисия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Уникалната за Mitsubishi Motors интегрирана система за контрол на динамиката на автомобила - S-AWC: Накратко, разработената от Mitsubishi Motors система S-AWC представлява технология, която има за цел да контролира задвижващата сила и спирачното усилие на всяко от четирите колела, в частност чрез регулиране на разпределението на въртящия момент между левите и десните колела. Като основен елемент на тази концепция, системата 4WD осигурява пренос на оптимален въртящ момент към задните колела според подадената газ, скоростта на автомобила и условията на шофиране. Освен това, към 4WD на системата S-AWC на Eclipse Cross е добавена и система AYC (Active Yaw Control), която се активира чрез задействане на спирачките. На базата на това оборудване, S-AWC реагира точно в съответствие с действията на водача и поведението на автомобила. Системата S-AWC подобрява поведението на автомобила в завоите, стабилността при движение по права линия и при смяна на лентата, както и при условия на ниско сцепление с повърхността на пътя. Тя дава възможност да се използват три режима на шофиране, които се избират с помощта на превключвател в централната конзола: при нормални условия, системата 4WD използва режима AUTO, режимът SNOW е подходящ за заснежен или хлъзгав път, а режимът GRAVEL осигурява максимално 4WD задвижване за труден терен, лоши пътища или при затъване в кал или сняг.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Системи за активна и пасивна безопасност

Система FCM (Forward Collision Mitigation) - Подпомага да се избегне челен удар или да се намалят последствията от такъв, ако той е неизбежен. Системата реагира при наличието както на автомобил, така и на пешеходци, благодарение на комбинираната работа на камера и радар.

Адаптивен автопилот (ACC) - Поддържа избраната от вас дистанция до движещото се отпред превозно средство с помощта на радар, за по-високо ниво на безопасност и по-спокойно шофиране. Тази система улеснява водача, особено в задръствания и при движение по магистрала.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Предупреждение при отклоняване от лентата за движение (LDW) - Генерира звуков и светлинен предупредителен сигнал при отклонение от лентата за движение без да са включени мигачите.

Автоматични дълги светлини (AHB) - Системата превключва автоматично от дълги на къси светлини при движение нощем, когато отпред се появи автомобил, след което отново превключва на дълги светлини. Не се налага да отделяте нито ръце, нито поглед от волана и пътя.

Предупредителна система за мъртва зона (BSW) - Тази система реагира, когато в "мъртвите зони" отляво и отдясно зад автомобила има превозни средства, с помощта на сензори в задната броня.

 

 

 

 

 

 

 

Предупредителна система за пресичащ трафик зад автомобила (RCTA) - Когато тази система е активирана, в комбинирания инструментален блок се появява съответният индикатор. Ако при включена задна предавка, радарните сензори в задната броня установят, че наблизо приближава автомобил, в мултиинформационния дисплей се появява предупредително съобщение, генерират се звукови сигнали и в двете външни огледала започват да мигат индикатори.

Системи за наблюдение Multi Around (360-градусова камера) - Тази система позволява да наблюдавате автомобила (вкл. от птичи поглед) от камери, монтирани отпред, отзад и отстрани. Чрез тях винаги можете да проверите какво има в "мъртвите зони" и да паркирате и маневрирате безопасно.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Активен контрол на стабилността (ASC) - При загуба на сцепление върху хлъзгав път или в завои, ASC автоматично променя генерираната от двигателя мощност и прилага спирачно усилие на съответните колела, за да се предотврати буксуването или загубата на контрол върху автомобила.

Mitsubishi motors global showroom