Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Световна премиера за Mitsubishi ENGELBERG Tourer. Концепцтуалната електрическа система DENDO DRIVE HOUSE започва продажби през 2019 г.

Начало » Актуално » Световна премиера за Mitsubishi ENGELBERG Tourer. Концепцтуалната електрическа система DENDO DRIVE HOUSE започва продажби през 2019 г.

05.03.2019 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

 

Токио, 5 март, 2019 г. – По време на 89-тото Международно автомобилно изложение в Женева*1 от 5 до 17 март Mitsubishi Motors Corporation (MMC) ще представи за първи път пред света кросоувър SUV от ново поколение - MITSUBISHI ENGELBERG TOURER.

Въплъщавайки корпоративния слоган на компанията - "Drive your Ambition", MITSUBISHI ENGELBERG TOURRER работи с разработена от MMC усъвършенствана електрическа система и all-wheel control технологии, които издигат употребата на SUV автомобила до ново ниво.

На щанда на MMC ще бъде направена демонстрация и на DENDO DRIVE HOUSE (DDH) – нова енергийна екосистема, която позволява на собствениците си да генерират, съхраняват и споделят енергия между своя автомобил и дома си, придавайки добавена стойност на електромобилите. DDH ще бъде предлаган в изложбените салони на MMC на клиентите, които закупуват EV/PHEV автомобил. V2H*2-базираната система ще започне да се предлага още през тази година в Япония и Европа.

*1…Официалните прес дни на Le 89e Salon international de l’automobile Geneve 2019 са 5 и 6 март, изложението отваря врати за посетители от 7 до 17.03. Официалният уебсайт можете да откриете тук: https://www.gims.swiss

*2…Vehicle to Home: Система, която снабдява дома с енергия, съхранявана в батерията на EV/PHEV автомобил.

1. MITSUBISHI ENGELBERG TOURER

- Концепция

Engelberg е известен ски курорт в централната част на Швейцария, който предлага впечатляващи гледки, писти, предизвикващи и най-добрите скиори и сноубордисти да изпитат себе си.

MITSUBISHI ENGELBERG TOURER - 4WD плъг-ин хибрид с два електромотора (PHEV). Както подсказва и името му, Engelberg Tourer гарантира отлично представяне на пътя, което позволява на водача да се наслади на шофирането при всякакви атмосферни условия, без значение от пътната настилка. Освен това, автомобилът може да се похвали и с по-дълъг пробег, благодарение на който пътуванията извън града и в зони без зарядна инфраструктура вече не са проблем. Обширното пространство в купето позволява не само да пътувате със своето семейство и приятели, но и да си прекарате наистина приятно по пътя към набелязаната дестинация. Автомобилът гъделичка любопитството и приключенския дух на водача и пътниците, като ги насърчава да стигнат по-далече, отвъд зоната си на комфорт.

- Дизайн

MITSUBISHI ENGELBERG TOURER е създаден да бъде елегантен и функционален кросоувър SUV. Дизайнът му носи в себе си характерния дух на Mitsubishi. Формата му изразява мощта и надеждността, които автоматично го правят подходящ за всяко трасе. Интериорното пространство е доста щедро, позволяващо на няколко пътници да се насладят на едно пътуване, изпълнено с комфорт, качество и функционалност, поднесени с внимание към детайла. Някои от характеристиките, които допълват характера на SUV за потребителите с активен начин на живот, са светлините за мъгла, поместени в автоматично отваряща се кутия на покрива, както и защитни подброни отпред и отзад.

- Технологии

MITSUBISHI ENGELBERG TOURER заимства PHEV системата с два електромотора от Outlander PHEV, като използва електрически и all-wheel control технологии от следващо поколение. PHEV системата заедно с технологиите за свързаност на автомобила осигуряват едно по-сигурно пътуване, независимо от настилката и времето.

- PHEV система

MITSUBISHI ENGELBERG TOURER със своята PHEV система е един наистина висококачествен кросоувър SUV от следващо поколение. Батерията с голям капацитет се намира под пода в средната част на автомобила. Той използва системата на MMC с два електромотора на предния и задния мост, като същевременно предоставя обширно пространство в купето, позволяващо и 3-ти ред седалки.

Двигателят е 2.4L бензинов, създаден специално за PHEV системата. В режим сериен хибрид той играе ролята на генератор на енергия и достига високи нива на регенерация при по-безшумна работа и по-нисък разход на гориво. В допълнение към високата ефективност на PHEV, MITSUBISHI ENGELBERG TOURER използва съвременни технологии за намаляване разхода на гориво, като клапи на радиаторната решетка за намаляване на въздушното съпротивление.

MITSUBISHI ENGELBERG TOURER има EV пробег над 70 км (по WLTP стандарта), а с пълна батерия и пълен резервоар може да измине над 700 км (WLTP). Това означава, че водачът и пътниците могат да се насладят на плавно и тихо, но мощно ускорение, както и на по-дълга работа в EV режим.

- 4WD система

MITSUBISHI ENGELBERG TOURER идва с full-time 4WD система с два електромотора – по един на всяка ос, заимствана от Lancer Evolution серията. Системата работи с помощта на Active Yaw Control (AYC*3), за да разпределя въртящия момент между предните колела. Тези компоненти в комбинация със Super All-Wheel Control (S-AWC) интегрираната система в автомобила, водят до драматично подобрение в динамиката му – ускорение, поведение в завой, спиране – чрез цялостен контрол на спирачното усилие на всяко колело (Anti-lock Braking System, ABS), както и с помощта на предния и задния електромотор (Active Stability Control, ASC*4). Twin Motor 4WD комбинацията предоставя изключително бързо и точно разпределение на въртящия момент между предната и задната ос, както и специфичното за електрическите автомобили „инстантно ускорение“. Контролът над предните колела дава пъргавина и директна реакция, все още необичайни за автомобил с такъв размер. По този начин се увеличава драстично и стабилността по черни или заснежени пътища.

*3…Използва ъгъла на завиване от волана, нивото на отклонение, въртящия момент, напрежението от спирачката, скоростта на колелата и друга допълнителна информация, за да определи точно намеренията и поведението на водача и да гарантира, че автомобилът ще ги следва.

*4…Намалява нестабилността на автомобила в резултат на хлъзгави пътища или внезапни завивания.

- Системи за свързаност

Когато водачът въведе дестинацията в навигационната система, Connected Car системата използва информация за времето, температурата, топографията, трафика и състоянието на настилката, за да избере оптималните режим на движение, управление на енергията и работа на S-AWC системата. По този начин се гарантира безопасно и комфортно пътуване, както и по-нисък разход на гориво.

MITSUBISHI ENGELBERG TOURER е симбиоза от мощност и грижа за околната среда. Този автомобил позволява на водача да ускорява, завива и спира безопасно, без да се отклонява от предварително зададената цел, независимо от условията на пътя.

2. DENDO Drive House (DDH)

DENDO DRIVE HOUSE (DDH) е пакетна услуга, която съдържа в себе си EV/PHEV автомобил, двупосочно зарядно устройство, соларни панели и домашна батерия. С целия пакет можете да се сдобиете в шоурум на MMC, като освен да го закупите, получавате и инсталация, както и поддръжка*5 на системата след това. Системата позволява на потребителя да зарежда своя EV/PHEV автомобил у дома, използвайки соларните панели, както и да захранва своя дом със заряд от батерията на EV/PHEV автомобила. DDH ще спести на своите потребители средства на електроенергия, както и ще им предостави лукса на независим източник на енергия в момент на авария или бедствие.

*5…В определени региони инсталацията и поддръжката ще бъдат осигурени от външни подизпълнители.

- Преимуществата на DENDO Drive House (DDH)

- DDH инсталацията спестява средства за електроенергия, както и за гориво, благодарение на соларните панели, които генерират енергия за зареждане на EV/PHEV и домакинството през деня. През нощта, с помощта на двупосочното зарядно, събраната енергия може да се разпределя между дома и автомобила.

- Потребителят допринася към съществуването на общество със занижени нива на въглероден диоксид, използвайки възобновяеми източници на енергия.

- DDH е източник на енергия по време на бедствия и аварии.

- DDH се предлага в цялостен пакет в дилърствата на Mitsubishi, спестявайки на потребителя време и средства за закупуване на всеки компонент по отделно.

Mitsubishi Motors работи в посока улесняване живота на своите потребители чрез електрическите превозни средства. По време на движение те вярно следват посоката, зададена от водача, а когато са паркирани у дома се превръщат в партньор, на който може да се разчита. DDH е предложение, което носи добавена стойност от ново измерение към електромобилите.

Специалния сайт на MMC, посветен на Изложението, ще откриете на линка по-долу. http://www.mitsubishi-motors.com/en/innovation/motorshow/2019/gms2019/

 

Mitsubishi motors global showroom