Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Световна премиера на компактния SUV Eclipse Cross на Mitsubishi Motors по време на Международното автомобилно изложение в Женева 2017

Начало » Актуално » Световна премиера на компактния SUV Eclipse Cross на Mitsubishi Motors по време на Международното автомобилно изложение в Женева 2017

01.03.2017 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) ще представи за първи път своя нов компактен SUV Eclipse Cross на 87-то Международно автомобилно изложение*1, което ще се проведе в Женева от 7-ми до 19-ти март. Eclipse Cross е глобално стратегически модел, който ще бъде доставен най-напред в Европа през есента на тази година, след което и в Япония, Северна Америка, Австралия и други региони.
 
Изцяло новият компактен SUV Eclipse Cross ще е част от всеобхватната гама от SUV модели на MMC: компактния SUV ASX*2 и средноразмерните SUV Outlander и Outlander PHEV. Моделът Eclipse Cross е комбинация между ефектен екстериор тип “купе” и динамична SUV мобилност с типичните за Mitsubishi стилово оформление и функционалност. Специфичен е и дизайнът на този автомобил, насърчаващ водача да седне зад волана и да потегли, вдъхновен за нови забавления и приключения, а технологията за контрол на всички колела, повишава удоволствието и увереността при шофиране.
 
*1: Международен автомобилен салон в Женева, с дни за пресата от 7 до 8 март и дни за посещения от 9 до 19 март. MMC ще проведе своята пресконференция в 11:15 на 7 март на щанда на MMC в Зала 2.
*2: RVR в Япония/Outlander Sport в САЩ и някои други пазари

center

Eclipse Cross: 
 
Специфичен дизайн “Dynamic Shield”
Подчертано ефектното и динамично оформление на това SUV купе на Mitsubishi се отличава със: скосен профил със специфична надлъжна линия под нивото на прозорците и мощни контури; наклонено напред задно стъкло; вертикално скосената задна врата с къс заден надвес; както и мускулести калници, подсилващи излъчването на силен атлет.
 
Дизайнерската концепция “Dynamic Shield” на MMC се разпознава ясно в предницата, която наподобява щит, визуално оформен около черната радиаторна решетка, като символ на високата ефективност на автомобила. “Dynamic Shield” подчертава функционалните възможности на предницата, осигуряваща защита както за пътниците, така и за автомобила.
Динамичният и отличителен дизайн на задната част на автомобила се характеризира с почти кубистично оформление около високо разположените широки задни светлини, които разделят хоризонтално на две наклоненото напред задно стъкло. Когато светят, тубусните светодиодни стоп светлини и централната висока светодиодна стоп светлина оформят непрекъсната светлинна лента, която обхваща цялата задна част на Eclipse Cross и я прави визуално по-широка и стабилна.
Към палитрата е добавен нов червен цвят на екстериора. Стандартното покритие се състои от полупрозрачни червени и прозрачни безцветни слоеве, които подсилват цветовата наситеност и интензитет за елегантното излъчване на това качествено покритие.
Хоризонталното арматурно табло, сребристите метални рамки и едноцветното оформление в черно/сребристо придават динамична и спортна визия на изискания интериор. Футуристичният кокпит с аудио система с тънък екран и Head Up дисплей са вдъхновяващ щрих за шофьора в автомобила.
С цел да се увеличи максимално полезният обем без да се нарушава стилният SUV-дизайн тип “купе”, отделните части на делимите в съотношение 60:40 задни седалки може да се плъзгат и накланят. Така може да се увеличи пространството за краката на пътниците на задната седалка и да се постигне оптимално регулиране на позицията – за удобство при дълги пътувания, с много пространство и на нивото на главата, въпреки наклонения назад таван.
 
Свързаността вдъхновява за нови забавления и приключения
 
Eclipse Cross е оборудван със система Smartphone Link Display Audio, Touchpad Controller и Head Up дисплей, позволяващ на шофьора да използва и интерпретира по-лесно и безопасно различни видове информация.
Smartphone Link Display Audio поддържа Apple CarPlay*3 – по-интелигентния и безопасен начин за използване на вашия iPhone*3 в автомобила. Шофьорът може да използва Siri*4 или сензорния екран на Smartphone Link Display Audio за получаване на инструкции за оптималния маршрут при конкретните условия, да провежда изходящи и входящи телефонни разговори, да следи текстови съобщения и да слуша музика, без това да отклонява неговото внимание по време на шофиране. Smartphone Link Display Audio поддържа също така Android AutoTM*4 за гласово управление на Google MapsTM*4, Google PlayTM*4 и други приложения. Touchpad Controller може да се използва за управление на аудио функциите, напр. на радиото и на Apple CarPlay.
Поставянето на Touchpad Controller в централната конзола позволява на шофьора да използва Smartphone Link Display Audio лесно и без да променя своята позиция.
Head Up дисплеят повишава нивото на безопасност по време на шофиране и показва на водача максимално бързо и ясно и при минимално отклоняване на погледа скоростта на автомобила, данни от системите за активна безопасност и друга необходима информация.
 
*3: Apple CarPlay, iPhone, и Siri са търговски марки на Apple Inc., регистрирани в САЩ и други страни.
*4: Android Auto, Google Maps, и Google Play са търговски марки или регистрирани са търговски марки на Google Inc.
 
Удоволствие от шофирането и стабилно поведение на автомобила благодарение на
технологията за контрол на всички колела 
 
Eclipse Cross използва 4WD система с електронно управление, осигуряваща необходимия
оптимален въртящ момент на задните колела според ситуацията и състоянието на пътя.
Интегрираната система за контрол на динамиката на автомобила S-AWC (Super All-Wheel
Control) на MMC включва и система AYC*5, която се активира при задействане на
спирачките.
Здравината на каросерията е повишена чрез прилагане на подсилена 3-точкова опорна
система на предното окачване и стратегическо използване на конструкционни съединения
в задното окачване. Повишената устойчивост на каросерията и детайлното оптимизиране
на окачването позволяват да се постигне прецизно управление и отлична стабилност на
автомобила.
Предлагат се два задвижващи агрегата за Eclipse Cross, които са напълно подходящи за това стилно SUV купе и осигуряват оптимален баланс между мощност и екологичност. Новият 1.5-литров бензинов двигател с турбокомпресия и система за директно впръскване на горивото е комбиниран с нова CVT трансмисия с 8-степенен ръчен спортен режим. Дизеловият 2.2-литров дизелов Common-Rail двигател с турбокомпресор и система за директно впръскване на горивото, модифициран специално за Eclipse Cross, е комбиниран с нова 8-степенна автоматична трансмисия. И двете комбинации на двигатели и трансмисии осигуряват динамично усещане по време на шофиране. 
 
*5: Системата AYC (Active Yaw Control), контролира разпределението на въртящия момент и спирачното усилие между двете задни колела, автомобилът реагира в съответствие с намеренията на шофьора, като се използва информация за ъгъла на завъртане на волана, скоростта на странично завъртане на автомобила, въртящия момент, спирачното усилие и скоростта на въртене на колелата, с цел да се определят точно действията на водача и поведението на автомобила.
 
Спецификации на Eclipse Cross (за представените на изложението автомобили)
 
Д x Ш x В  (мм) 4405 x 1805 x 1685
База  (мм) 2670
Следа на предните/задните колела  (мм) 1545 / 1545
Двигател и трансмисия   1.5L бензинов турбодвигател с директно впръскване / CVT 
Двигател и трансмисия   2.2L дизелов турбодвигател / 8-степенна AT
Режим на задвижване   4WD с електронно управление


За повече информация: ТУК

Mitsubishi motors global showroom