Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Системата On-board Smartphone Link на Mitsubishi Motors поддържа Android AutoTM и Apple CarPlay

Начало » Актуално » Системата On-board Smartphone Link на Mitsubishi Motors поддържа Android AutoTM и Apple CarPlay

29.05.2015 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

 

 

ТОКИО, 29 май 2015г. – Системата Smartphone Link Display Audio (SDA) на Mitsubishi Motors Corporation (MMC), поддържаща Google Android Auto[1] и Apple CarPlay[2], ще бъде монтирана на Pajero[3] SUV 2016, който ще направи своя дебют в Европа през лятото. Това е първият модел на ММС, който ще бъде оборудван с тази система, а в последствие ММС ще разшири моделите и регионите, в които тя ще се предлага.

SDA позволява на потребителите със смартфони, които поддържат Android, или с iPhones, да се свържат с командното табло с помощта на USB кабел. Системата е предназначена да приоритизира, като позволява на водача  с помощта на тъчскрийн или гласов контрол безопасно и лесно:

-          да влиза в навигацията и другите приложения на своя смартфон;

-          да провежда изходящи и входящи телефонни разговори;

-          да изпраща и приема текстови съобщения;

-          да слуша музика и др.

 

Освен това, наличната в смартфона най-нова информация за пътните карти прави ненужна актуализацията на картовата информация за навигационната система на автомобила.


[1] Android и Android Auto са търговски марки на Google, Inc., регистрирани в САЩ и други страни

[2] Apple, CarPlay, iPhone и Siri са търговски марки на Apple Inc., регистрирани в САЩ и други страни

[3] Montero или Shogun на някои пазари

Характеристики на Android Auto

 

 

 

 

 

 

 

Начало

Android Auto автоматично ви доставя полезна информация и я организира в лесни карти, които се появяват при нужда.

Карти

Оставете Google Maps да ви водят. С гласова навигация, информация за трафика на живо, указания за лентите и други полезни съвети е лесно е да стигнете там, където отивате.

Музика (не се предлага в  Япония)

Слушайте любимите си песни! Достъп и стрийминг на повече от 30 милиона песни, индивидуализирани музикални репертоари и още много други неща с Google Play Music.

Глас

Само кажете думата – най-добрата в своя клас речева технология ви позволява бързо и лесно да контролирате всички с гласа си.

Приложения

Тръгнете на път с любимите си приложения. Android Auto ви дава лесен достъп във вашия автомобил до любимите ви приложения и съдържание.

 

 

 

 

 

Характеристики на Apple CarPlay

 

 

 

 

 

Начало

Системата CarPlay включва гласовия асистент Siri и е специално предназначена за използване при шофиране, като позволява на потребителя достъп до карти и интернет, възможност да провежда телефонни разговори и да изпраща и приема съобщения.

Карти

Допълнени са с указания при всяка смяна на посоката, информация за трафика и изчислено време на пътуване. Могат също да прогнозират къде потребителят най-вероятни желае да отиде, като ползват адресите от неговите и-мейли, текстови съобщения, контакти и календар.

Телефон

Провеждане на изходящи разговори, връщане на пропуснати обаждания и слушане на съобщенията в гласовата поща. Siri ви помага да правите всичко това.

Съобщения

Siri може да пише под диктовка, да чете на глас, да изпраща и отговаря на текстови съобщения вместо шофьора.

Музика

Достъп до любимите ви изпълнители, музикални репертоари и аудио приложения на трета страна с помощта на вградените в автомобила управляващи устройства . Или само кажете на Siri какво искате да слушате.

 

 

 

§  Бележки

·         За да ползвате Android Auto или CarPlay са ви необходими устройства, поддържащи съответно Android 5.0+ (Lollipop) или iOS8+.

·         Smartphone Link Display Audio няма да работи в райони, където няма сигнал за услугата и е възможно да не работи в поддържащи услугата райони, където сигналът е слаб.

·         Потребителите поемат всички такси, свързани с използването на смартфони и iPhones за свързване съответно с Android Auto и CarPlay.

·         В зависимост от местоположението на потребителя, някои функции може да не са налични за ползване.

 

Mitsubishi motors global showroom