Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Програмата “Първо возене” на Mitsubishi Motors предлага на новородените в Ню Йорк безопасен безплатен транспорт от болницата до дома – с Outlander.

Начало » Актуално » Програмата “Първо возене” на Mitsubishi Motors предлага на новородените в Ню Йорк безопасен безплатен транспорт от болницата до дома – с Outlander.

23.06.2014 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Три нюйоркски бебета се возиха за първи път до дома си с един от най-безопасните кросоувъри, предлагани на американския пазар, като част от програмата “Първо возене” на Mitsubishi Motors, целяща да информира родителите и да насочи тяхното внимание върху безопасността на децата.

 

Всеки ден хиляди новородени в Ню Йорк и в цялата страна напускат болниците в детски столчета за автомобили и правят първото си и най-важно пътуване до дома”, казва Джесика Робинсън, инженер в отдела за проверка и изпитване на автомобилите в Mitsubishi Motors R&D of America, Inc. “Повечето хора обаче не осъзнават, че 73 процента от всички детски столчета не са монтирани и не се използват правилно1, а освен това не вземат предвид и безопасността на самия автомобил, с който превозват децата до дома.”

“Top Safety Pick+”

Вместо да пътуват до своя дом по улиците на Ню Йорк сити с такси (при което използването на детско столче не е задължително съгласно закона), родителите, участващи в програмата “Първо возене” на Mitsubishi Motors имат възможност да се возят от болницата до дома заедно със своя малък вързоп радост в напълно оборудван и управляван от професионален шофьор Mitsubishi Outlander 2014 – автомобил, получил най-високата оценка “Top Safety Pick+” на IIHS (Американски застрахователен институт за пътна безопасност).

Техните затрогващи лични истории са събрани в серия от кратки уеб филми, отразяващи спокойните и ценни моменти в семействата на три новородени – в пълен контраст с бъркотията по улиците на големия град.

Mitsubishi Outlander 2014 е един от четирите автомобила от категорията “малък SUV” в САЩ, получили най-високата оценка “Top Safety Pick+” от тази организация с идеална цел на базата на проведени краш тестове. Тази оценка на Outlander, базирана на строги критерии, се дължи на отличните резултати при проведените краш тестове, както и на предлаганата като опция технология FCM* (Forward Collision Mitigation) за намаляване на последствията при инцидент/удар – система, която предупреждава шофьора както със звукови, така и с визуални сигнали, и при необходимост активира автоматично спирачките. Наличието на такава система е задължително условие за получаване на оценка “плюс” от IIHS в класацията “2014 Top Safety Pick”.           

Оценката ‘Top Safety Pick+’, дадена на Mitsubishi Outlander 2014 за втора поредна година от IIHS, ни вдъхнови да докажем предимствата от пътуването с един от най-безопасните кросоувъри в Америка в един изключително важен аспект”, добави Робинсън. “Високите стандарти за безопасност трябва да са приоритет – със или без деца в автомобила. Освен това, ако отделите няколко минути за правилното монтиране и използване на детското столче, това може да помогне да се спаси животът на детето.”

Автомобилите от третото поколение Outlander, появили се на европейския пазар през лятото на 2012 г., получиха висока оценка и в този регион, по-специално по отношение на безопасността – с оценка 5 звезди от Euro NCAP (ноември 2012 г.) и наградата на Euro NCAP за съвременна технология (“Forward Collision Mitigation System*”, юни 2013 г.).

*Предлаганото оборудване зависи от региона и модела 

Mitsubishi motors global showroom