Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Обявена е “Екологична визия 2020 на Mitsubishi Motors Group”

Начало » Актуално » Обявена е “Екологична визия 2020 на Mitsubishi Motors Group”

05.06.2009 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Обявена е “Екологична визия 2020 на Mitsubishi Motors Group”
—“Водеща в ерата на електромобилите, към устойчиво бъдеще” —

Гледайки напред към 2020г., когато ще се чества 50-годишния юбилей на компанията, Mitsubishi Motors Corporation (MMC) обявява “Екологична визия 2020” за своята политика в близкото бъдеще по отношение на околната среда, оползотворяваща максимално ползите от използването на EV* – “Водеща в ерата на електромобилите, към устойчиво бъдеще.”

  • EV: Електромобили, зареждащи се хибридни автомобили и други превозни средства, задвижвани с електрическа енергия.

Новата екологична пътна карта насочва усилията на Mitsubishi Motors към технологични разработки – на базата на водеща EV технология – и към намаляване на общото въздействие на тези дейности върху околната среда. Съгласно тази пътна карта Mitsubishi Motors Group ще работи заедно с клиентите и обществото като цяло за създаването на приятна среда с ниско ниво на въглеродни емисии, като “Екологична далновидност 2020” включва също така и наскоро обявената корпоративния слоган “Drive@earth”.

За да постигне целите на пътната карта “Екологична визия 2020”, Mitsubishi Motors ще насочи своите ресурси в три направления – “Продукт и технология”, “Корпоративни дейности” и “Сътрудничество с обществеността”.

   1. Продукт и технология

      Наред с усиленото разработване на технологии за електромобилите, компанията ще си постави за цел да намали по различни начини въздействието на пълния жизнен цикъл на нейните продукти върху околната среда, включително чрез по-голяма икономия на гориво при автомобилите, задвижвани с двигатели с вътрешно горене, както и чрез намаляване на размера и теглото на автомобилите.

      <Цели на “Екологична визия 2020 на MMC Group” за 2020 г. – Продукт и технология>

  • Постигане на минимален относителен дял от 20% на електромобилите спрямо общия производствен обем.
  • Намаляване на глобалните емисии на CO2 на продуктите като цяло средно с 50% спрямо 2005 г.

   2. Корпоративни дейности

      Обхващайки пълната гама от корпоративни дейности – от планиране на продукта до разработване, производство, продажби и последващо обслужване – компанията ще положи още повече усилия с цел насърчаване на широкото използване на електромобилите. Освен това компанията ще повиши нивото на своите дейности по опазване на околната среда в цялата Mitsubishi Motors Group чрез задаване на нови екологични стандарти за всяка отделна област на корпоративна дейност – от производство до дистрибуция, доставка, продажби и офис дейности.
      < Цели на “Екологична визия 2020 на MMC Group” за 2020 година – Корпоративни дейности>

  • Намаляване на емисиите на CO2 при производството на отделните автомобили с 20% спрямо нивата от 2005 г.

   3. Сътрудничество с обществеността

      Компанията ще работи в тясно сътрудничество с клиентите и обществото като цяло за създаването на инфраструктура, която спомага за използването на електромобили. Освен това тя ще увеличи своя принос за опазване на глобалната околна среда чрез популяризиране на по-екологично поведение по време на шофиране и чрез дейности за опазване на околната среда, провеждани съвместно с местната общественост.

***

За информация:
Божана Иванова, bozhana.ivanova@balkanstar.com
 

Mitsubishi motors global showroom