Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Mitsubishi подписа Меморандум за Разбирателство с Ванкувър за тестване на електрическия автомобил i MiEV*

Начало » Актуално » Mitsubishi подписа Меморандум за Разбирателство с Ванкувър за тестване на електрическия автомобил i MiEV*

07.04.2009 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Филиалът на Mitsubishi Motors Corporation (MMC) - Mitsubishi Motors Sales of Canada (MMSCAN) вчера подписа Меморандум за Разбирателство (МзР) за реално тестване на нулевите емисии на електрическия автомобил i MiEV* с Правителството на Британска Колумбия, Гражданската управа на Ванкувър, електроцентралата „Би Си Хидро” и компанията „Мицубиши Канада Лимитед”.

Според споразумението, един автомобил ще стане част от автопарка на „Би Си Хидро” и един - от този на Гражданската управа, за да се демонстрират и оценят възможностите му. Съгласувана е и опция броят на автомобилите да бъде увеличен, след като модела бъде лансиран на пазара.

„Електрическите автомобили са част от решението на правителството на Британска Колумбия за транспорт в дългосрочен план и аз се радвам, че i MiEV ще направи дебюта си за Канада точно във Ванкувър,” каза Министъра на околната среда, Бари Пенър. „Насочвайки се към иновационни технологии, ние работим за постигане на нашата цел – да намалим вредните емисии с 33% до 2020 г.”, добави той.

„Искрено се вълнувам, че i MiEV ще дебютира във Ванкувър”, сподели кмета, Грегор Робъртсън. „Искаме да превърнем Ванкувър в най-зеления град на света и приветствайки използването на електрически задвижвани автомобили, смятаме, че можем да превърнем града ни в лидер на зелените технологии. Електрическите автомобили могат да ни помогнат значително да намалим вредните емисии, особено в комбинация с подобрени решения за пешеходците, велосипедистите и обществения транспорт.”

Обявен през Октомври 2006 г., моделът i MiEV представлява апогея на зелените технологии на Мицубиши Мотърс. В момента i MiEV се тества с промоционална цел в Япония, Нова Зеландия, Австралия, САЩ и в Европа, като ще бъде официално лансиран в Япония през лятото на 2009 г.

  • 1 MiEV /Mitsubishi innovative Electric Vehicle/ – Иновативен Електрически автомобил на Мицубиши

 Повече информация за Mitsubishi Motors i-MiEV:
http://www.mitsubishi-motors.com/special/ev/index.html

Mitsubishi motors global showroom