Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Mitsubishi Motors пуска на пазара в Тайланд новия пикап Triton

Начало » Актуално » Mitsubishi Motors пуска на пазара в Тайланд новия пикап Triton

21.11.2014 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

 

 

Успешният в продължение на дълги години модел се появява с нов дизайн за първи път от девет години 

 

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) представи в Тайланд за първи път изцяло новия еднотонен пикап Triton – един от най-продаваните модели на компанията в продължение на дълги години. Новият Triton, който е с изцяло нов дизайн за първи път от девет години, се произвежда в завода в Лаем Чабанк на Mitsubishi Motors (Thailand) Co. Ltd.*1. Новият Triton (версия за тайландския пазар) вече се предлага на пазара в Тайланд и подобно на неговия предшественик, след Тайланд MMC планира да пусне новия Triton на пазарите на АСЕАН, следвани последователно от Океания, Близкия Изток, Европа, Африка и Латинска Америка, като се предвижда накрая да бъдат обхванати общо 150 страни.

*1: Есклузивният производител и дистрибутор на MMC в Тайланд

 

Информация за новия Triton

Новият Triton е разработен като “абсолютен SUV”, комбиниращ комфортния интериор на лек автомобил с функционалността и надеждността на пикап.

Външен вид, който впечатлява с мускулести форми, аеродинамичност и устременост – подобно на съвършен атлет. Новият Triton се отличава също така с просторен интериор, голяма товароносимост и изключително стабилно поведение на пътя за този клас автомобили. Новият Triton постига високо ниво на безопасност, благодарение на своето устойчиво и здраво шаси и конструкция на рамата, в комбинация с разработената от MMC издръжлива на удар конструкция на каросерията RISE*2. Новият Triton също така вози тихо и комфортно, подобно на лек автомобил, благодарение на новия дизелов двигател, оптимизираното окачване и стратегическото използване на материали за намаляване на шума и вибрациите.

Новият Triton се предлага във варианти Single Cab, Double Cab и Club Cab, с три вида двигатели. Освен с новия 2.4-литров MIVEC*3 турбодизелов двигател, който със своето екологично и ефективно функциониране се нарежда сред най-добрите агрегати в своя клас, автомобилът може да е оборудван с подобрената версия на доказалия своите качества 2.5-литров турбодизелов двигател или 2.4-литров бензинов двигател, подобно на своя предшественик.

Новият Triton отговаря на различните потребности и изисквания на потребителите и може да се използва както за работа, така и като автомобил за лични цели. Това е постигнато чрез оптимизиране на типа на кабината, двигателя, силовия тракт, функциите и оборудването за всеки отделен регион, където този автомобил ще се предлага.

 

*2: Reinforced Impact Safety Evolution

*3: Mitsubishi Innovative Valve timing Electronic control system

                    

 

 

 

 

4N15 2.4L MIVEC турбодизелов двигател

 

 

 

 

 

 

 

История на пикапите

MMC произвежда пикапи вече 36 години, от 1978 г., като са продадени над четири милиона автомобила от този вид в цял свят. Производството на пикапи е фокусирано върху тайландския пазар още от модела от третото поколение, а новият Triton отбелязва появата на петото поколение на този модел.

Заводът в Лаем Чабанг постоянно се разширява и се превръща в основен глобален производствен център на Mitsubishi Motors, отличаващ се с най-голям производствен мащаб и общ обем на производството към момента 3.5 милиона автомобила и износ 2.5 милиона автомобила.

 

Коментар на Председателя и Главен изпълнителен директор Осаму Масуко

На пазарната премиера на автомобила, Председателят и Главен изпълнителен директор на MMC Осаму Масуко описа важността на на новия Triton: “Предишният Triton бе пуснат на пазара пред август 2005 г. и към септември тази година са продадени общо 1,260,000 автомобила от този модел. Triton е един от нашите най-важни продукти, тъй като имаше най-голям принос за оживлението на нашето производство. Очакваме новият Triton – със своя принос за подобряване на корпоративната стойност и устойчив растеж в бъдеще – да продължи да е нашият основен модел, подобно на предишната версия на този автомобил.”

 

Профил на Mitsubishi Motors (Thailand) Co. Ltd.

 

Основана:

януари 1987 г.

Седалище:

88 Moo, Phaholyothin Road, Klongnueng, Klongluang, Pathumthani 12120

Завод в Лаем Чабанг:

199, Moo 3, Laem Chabang Industrial Estates, Tungsukhla, Sriracha, Chonburi, 20230

Представителен директор:

Mr. Masahiko Ueki, Председателя и Главен изпълнителен директор

Капитал:

7 милиарда THB

Персонал:

7,530 (прибл.)

Произвеждани модели:

Завод #1

Lancer EX, Pajero Sport (Montero Sport/Nativa)

Завод #2

Triton (L200/Strada), Pajero Sport (Montero Sport/Nativa)

Завод #3

Mirage (Space Star), Attrage (Mirage G4)


 

Производство / Продажби / Износ на MMTh

                                              

 

(бр. автомобили)

 

Финансова 2011 г.

Финансова 2012 г.

Финансова 2013 г.

Производство

(пикапи)

221,450

147,542

393,910

185,670

339,319

143,947

Продажби

(пикапи)

73,949

47,319

141,921

59,491

85,199

35,749

Износ

(пикапи)

146,247

98,952

229,689

120,770

250,693

107,386

 

 

 

Mitsubishi motors global showroom