Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

MITSUBISHI MOTORS на Международното автомобилно изложение в Женева 2016г.

Начало » Актуално » MITSUBISHI MOTORS на Международното автомобилно изложение в Женева 2016г.

23.02.2016 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

MITSUBISHI MOTORS на Международното автомобилно изложение в Женева 2016г.
Шофиране без граници – още една стъпка напред със SUV моделите и електрозадвижване

Токио, 23 февруари 2016г. — MITSUBISHI MOTORS  ще представи дебюта на MITSUBISHI eX Concept*1 на 86-то Международно автомобилно изложение в Женева*2. Европейската премиера на MITSUBISHI eX Concept идва във вид на компактен SUV, задвижван от ново поколение електрически задвижващи системи, осигуряващи в реални условия пробег от 400 км. Концепцията въплъщава темата на ММCmmk „Шофиране без граници – още една стъпка напред със SUV моделите и електрозадвижване”.
Компания на MITSUBISHI eX Concept на щанда на ММC ще правят общо 13 автомобила (10 в дните за медиите) в това число: световен дебют на L200*3 GEOSEEK*4 Concept и ASX*5 GEOSEEK Concept – и двата оборудвани с аксесоари, отразяващи духа на екстремния и приключенски туризъм, както и ASX версия 2017 с нова визия.
Другите атракции на щанда на ММC ще включват модел-шаси на плъг-ин хибридния електромобил Outlander PHEV плюс още един панел, на който ще тече представяне на 50-годишната история на научноизследователската и развойна дейност на ММC в областта на електромобилите.
По-конкретно, моделът-шаси на Outlander PHEV ще демонстрира по лесен и разбираем начин достойнствата на електромобилите, включително основните технически характеристики на неговите PHEV и Twin Motor 4WD системи. Ще бъде показано също нагледно представяне на електрозахранването към дома от неговата задвижваща батерия.

*1: electric X (cross)-over (електрически кросоувър).
*2: За повече информация, моля, посетете http://www.salon-auto.ch/en/ (на английски)
*3: Triton или Strada на някои пазари
*4: Съчетание на “geo-” (гео) и “seek:” (търся) за изследване на граници.
*5: RVR или Outlander Sport на някои пазари

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. MITSUBISHI eX Concept
MITSUBISHI eX Concept е визия за компактен SUV, задвижван от ново поколение електрически задвижващи системи, с отлични екологични показатели, впечатляващ въртящ момент, плавно ускорение и почти безшумна работа. Задвижването е с Twin Motor 4WD и има интегрирани системи за контрол на динамиката на автомобила S-AWC, които осигуряват прецизно управление и превъзходна стабилност на автомобила. В съчетание със съвременните технологии за свързан автомобил и активна безопасност това осигурява възможности за полуавтономно шофиране по магистралите, както и възможности за безпилотно маневриране при паркиране на автомобила.

1) Екстериорен дизайн
・ Активният, пулсиращ дизайн на MITSUBISHI eX Concept е с плътна, солидна форма, която сякаш е изваяна от монолитен блок и съчетава елегантното и стилно излъчване на карусерията тип “shooting brake*6” с компактните контури на SUV модела. В багажника има достатъчно място за оборудване за екстремен и приключенски туризъм, а MITSUBISHI eX Concept утвърждава стайлинг, който извиква пред очите образа на спортен кросоувър, който пъргаво профучава из града.
・ Оформлението на предницата е крачка в посока към повече функционалност на концепцията на ММC за дизайна тип Dynamic Shield. Тя визуализира дизайна с форма на „щит”, предназначен да предпазва както хората, така и автомобила, като фаровете за дневна светлина и мигачите са разположени върху калниците, за да се виждат по-добре от пешеходците, а предните фарове са разположени под краищата на бронята, за да не се допуска заслепяване на идващите насреща автомобили и пешеходци.
・ Друг елемент, който създава представа за безопасност и повишава чувството за увереност, е гуменото покритие върху долната страна и краищата на бронята, където е възможен контакт с хора или препятствия.

*6: Термин за купе, което съчетава обтекаем стайлинг с хечбек. Терминът произлиза от британските файтони, използвани за лов.

2) Интериорен дизайн
・ Врати с улеснен достъп без централни колони осигуряват безпроблемно влизане и излизане от автомобила.
・ Различните цветове, използвани за тапицерията на таблото и вратата за шофьорската и пътническата седалка в купето придават ново излъчване на купето и интериорът изглежда по-спортен, по-светъл, по-елегантен и по-просторен.
・ Простата конструкция на корпуса, покрита с softshell при таблото и другите основни елементи на предната част на купето не само създава визуално чувство за лекота, но и действително намалява реалното тегло на автомобила.
・ В централната конзола се помещават две преносими батерии, които могат да се използват извънколата от любителите на активния начин на живот.
・ MITSUBISHI eX Concept включва предно стъкло тип „добавена реалност” (augmented reality)*7 (AR) и интелигентен дисплей в центъра на таблото, свързан със смартфона на шофьора и AI системите в Облака, който дава препоръки на шофьора на база на неговите интереси и вкусове. Като използва технологията на свързания автомобил за връзка с информационните мрежи MITSUBISHI eX Concept създава нови начини за наслаждаване на преживяванията в автомобила.
・ Сред останалите характеристики, които правят шофирането по-удобно и безпроблемно са мониторите за странично виждане Side View Monitors, разположени вътре и в единия край на панела с приборите, които заместват традиционните странични огледала на вратите, както и мониторът за обратно виждане Rearview Monitor, разположен в конзолата над главата, който заменя традиционното огледало за обратно виждане. С помощта на камери с висока разрешителна способност тези монитори намаляват движенията на очите, които шофьорът трябва да извършва.

*7: Директна или индиректна визуализация на текущата обстановка с компютърно графично и звуково подсилване (или допълване) на определени елементи.

3) Ново поколение електрическа задвижваща система
・ Новото поколение електрическа задвижваща система на MITSUBISHI eX Concept съчетава второ поколение високо ефективна батерия с голям капацитет с компактни мощни електромотори (преден и заден). Тази конфигурация не само олекотява и повишава ефективността на електрическата система за захранване, но и намалява теглото на самия автомобил, благодарение на което пробегът достига до 400 км. Електромоторите по 70 kW всеки, които задвижват предните и задните оси, осигуряват обща мощност от 140 kW, която позволява на пътуващите в автомобила да се наслаждават на уникалните за електрическата задвижваща система въртящ момент и плавно ускоряване.
・ Системата Twin Motor 4WD дава мощност на четирите колела с помощта на интегрираната система за контрол на динамиката на автомобила S-AWC, която използва спиране за контрол на предаването на въртящ момент на предните колела и електронно управляван механичен компонент Active Yaw Control, който активно варира разделянето на въртящия момент между задните колела. При AYC системата контролира разделянето на въртящия момент между задните колела и помага на шофьора да следва по-точно избраната от него линия, като постига по-голяма стабилност на автомобила.

4) Технологии за безпилотно шофиране
・ MITSUBISHI eX Concept може да работи в режим на полуавтономно шофиране по магистрали, при което данните от камерите и сензорите се използват за анализиране на обстановката около автомобила и за автоматично увеличаване или намаляване на  скоростта, за поддържане на автомобила в неговата лентата или за смяна на лентата.
・ Обединяването на технологиите „свързана кола” и „активна безопасност” допринася за по-голяма увереност и удобство при шофиране и включва използване на технологията за безпилотно шофиране във Valet Parking Assistant, който свързва системите за паркиране на автомобили в хотелите и ресторантите със системата за безпилотно маневриране на автомобила и позволява на автомобила сам да намери мястото си за паркиране, да се паркира и да бъде изведен от там без участието на шофьора.

 

Спецификации на MITSUBISHI ex Concept

Д x Ш x В (мм) 4240 / 1780 /1575
Пробег (JC08; км) 400
Максимална мощност F/R (kW) 70 /70
Общ капацитет на батерията (kWh) 45
Задвижваща батерия Литиево-йонни клетки
Задвижване Twin Motor 4WD

 

2.Концепции Geoseek  
Всяка концепция Geoseek добавя известен аромат и вкус към настоящите модели L200 и ASX, като всеки от тях е оборудван със съответни аксесоари с леко волево излъчване, изразяващи приключенския дух и насочени към любителите на екстремния и приключенския туризъм.

1) Екстериор
・ Двата варианта на Geoseek Concept придават допълнителна изразителност на волевото излъчване на тези модели. Концепцията използва перлено сив цвят на корпуса, а частите, които символизират функционалната природа на SUV (панели на фаровете за мъгла, ръбове на калника, джанти от алуминиева сплав, странична гарнитура, спойлер на задния капак, задна броня) както и привличащите погледа странични огледала са с ярки оранжеви акценти.
・ За засилване на активното излъчване предната престилка включва мрежеста вътрешна решетка и протектор под бронята, като и двата модела са оборудвани с багажник на покрива за велосипеди или принадлежности за къмпинг.
・ Вариантът L200 има работни фарове и дръжки, монтирани към релсите на покрива, а вариантът ASX използва фарове за мъгла с LED, за да подчертае индивидуалните характеристики на двата модела.

2) Интериор
・ Като цяло в черно със същите жизнерадостни акценти в оранжево, както при екстериора, в стратегическите зони за подсилване на небрежното и спортно излъчване, характерно за спортната екипировка за екстремен и приключенски туризъм.
・ Седалките са облечени с функционални материали, централните панели с мрежеста тъкан осигуряват отлична вентилация, а наподобяващата велур тъкан намалява хлъзгането на повърхността на страничните възглавници на седалките.

3) Моделите на ММC на Международното автомобилно изложение Женева 2016

Модел

Брой показвания

Коментари

 

Дни за медиите

Дни за публиката

MITSUBISHI eX Concept

1

1

Концептуален автомобил (европейска премиера)

L200 GEOSEEK Concept

1

1

Концептуален автомобил (световна премиера)
Triton или Strada на някои пазари

ASX GEOSEEK Concept

1

1

Концептуален автомобил (световна премиера)
RVR или Outlander Sport на някои пазари

New Outlander PHEV

1

1

Автомобил на рали Baja Portalegre 500

New Outlander PHEV

3

3

 

i-MiEV

1

1

 

Pajero

1

1

Montero или Shogun на някои пазари

ASX

1

-

Модел 2017 година. RVR или Outlander Sport на някои пазари

ASX

-

1

Настоящ модел. RVR или Outlander Sport на някои пазари

Space Star

-

1

Mirage на някои пазари

Outlander

-

1

 

Lancer Sportback

-

1

 

Общо

10

13

 

 

ММC създаде специален уебсайт, достъпен на долупосочения URL, в който публикува разнообразна информация на английски език за моделите, които ще покаже на Международното автомобилно изложение Женева 2016:
http://www.mitsubishi-motors.com/en/events/motorshow/2016/gms2016/

###

За повече информация, моля, свържете се с:
Отдел „Връзки с обществеността”
MMC
Телефон: +81-3-6852-4274/4276

Mitsubishi motors global showroom