Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Две горещи концептуални премиери на Автомобилен Салон Токио 2019

Начало » Актуално » Две горещи концептуални премиери на Автомобилен Салон Токио 2019

23.10.2019 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

 

Токио, 23 октомври, 2019 – Днес MITSUBISHI MOTORS CORPORATION (MMC) разкри двата концептуални модела, представени по време на Изложението в Токио*2 – електрическия MI-TECH CONCEPT*1 и SUPER HEIGHT K-WAGON CONCEPT Kei car.

Такао Като – главен изпълнителен директор, MMC, и Ашвани Гупта, главен оперативен директор, MMC, представиха превозните средства по време на пресконференцията и обясниха стратегията за електрическо задвижване на MMC.

“Отдадени сме на електрическата технология, особено на плъг-ин хибридите (PHEVs),” каза Като. “В момента разширяваме гамата си от електрически превозни средства и споделяме технологията си в Алианса, за да превърнем MMC в лидер в PHEV сегмента.”

Гупта добави, че MMC планира да имплементира електрическата технология в нови средно големи и компактни SUV модели до 2022 г., както и в Kei car, в близкото бъдеще.

SUPER HEIGHT K-WAGON концептът е втората вълна от следващото поколение Kei cars, което ще бъде представено до края на тази фискална година.

1. MI-TECH CONCEPT

MI-TECH CONCEPT е “малък плъг-ин хибриден електрически SUV, който предоставя несравними удоволствие и увереност от шофирането на всякакъв терен и при всякакви атмосферни условия.” Този концептуален автомобил въплъщава философията на MMC “Drive Your Ambition”*3 с ниското си тегло, компактност и ново PHEV задвижване - 4WD система с 4 електромотора, подобрени асистиращи системи и такива за активна и пасивна безопасност.

1/Динамичен дизайн тип бъги

“Стимулираме приключенския дух на водача”, MI-TECH CONCEPT е създаден да бъде динамично превозно средство тип бъги, носещо типичния Mitsubishi дух. Чувството за прогресивност в този електрически автомобил се подчертава от светлосиния цвят на каросерията и медните акценти на предната решетка, вътрешността на джантите и в интериора.

В предната част виждаме вече характерната за MMC – Dynamic Shield решетка. Тя е в тъмен сатенен нюанс на сивото, а за акцент са използвани медни елементи, които подчертават електрическия характер на автомобила. Т-образно разположените фарове само допълват отличителния „поглед“. Бронята е обрамчена от алуминиеви удължения от двете страни за по-добра защита, средната част отвежда въздух към вътрешността на автомобила.

Отстрани, високо повдигнатите калници и гумите с голям диаметър са знак за високата проходимост на модела и качествата му на SUV, както и стабилността, която ще демонстрира на всякакъв терен. Дизайнът на машината излъчва величественост и острота, докато наличието на стъпенки от двете страни е гаранция за баланс между полезност и дизайн.

Задната част има формата на обширен шестоъгълник, сякаш изсечен от метален блок, подчертаващ мощта на това SUV. Стоп светлините са в Т-образна форма и следват дизайна на предните светлини.

В купето – хоризонтален инструментален панел и функционален дизайн превръщат управлението в детска игра. Хоризонталното разположение е допълнително подчертано от медните линии в панела и волана. Превключватели във формата на бутони на клавиатура са позиционирани най-отгоре на централната конзола, а дръжката отпред може да послужи и като място, на което да облегнете ръката си, докато работите с бутоните.

Функциите на автомобила са интуитивно програмирани, така че да бъдат разбрани само с един поглед и да откликват бързо само с едно натискане.

MMC набляга на дизайн, който да дава на водача допълнителна увереност и спокойствие. Цялата необходима информация, като поведение на автомобила, разпознаване на пътната настилка и най-добър маршрут, може да бъде проектирана на предното стъкло.

2/Леко и компактно PHEV задвижване

Генераторът на енергия в новото PHEV задвижване представлява лек и компактен газов двигател с турбина, на мястото на традиционния бензинов. С нарастването на грижата за околната среда и тенденцията за смаляване на двигателите, този концептуален модел тества технологичната възможност PHEV задвижването да съществува пълноценно и в малък SUV.

Газовият двигател има изключителна мощност за малките си размер и тегло. Друго преимущество на газовата турбина е гъвкавостта й по отношение на различните горива – дизел, керосин и алкохол – сред които може да бъде избирано, в зависимост от региона и пазара. Освен това, отделените газове не са вредни, което допринася за разрешаване проблемите със замърсяването на околната среда.

2/Електрическа 4WD система

MI-TECH CONCEPT е задвижван от 4WD система с 4 електромотора, наречена Quad Motor с Dual Motor AYC – по два мотора на всяка от двете оси. Това позволява максимален въртящ момент на всяко от четирите колела, като осигурява на водача стабилен контрол над автомобила в града и неповторимо преживяване извън пътя. При шофиране извън пътя и в случай на превъртане на две от колелата, възможността за прехвърляне на оптималната мощност между всяко от четирите колела, позволява тя да бъде насочена към двете, които да изкарат автомобила от критичната позиция. MMC гарантира усещане за сигурност по време на шофиране, както в ежедневието, така и офроуд.

4/Усъвършенствани асистенти и превантивни технологии за сигурност

Автомобилът идва оборудван с Human Machine Interface (HMI), който се самообучава и показва разнообразна информация, засечена чрез чувствителна технология, включваща оптични сензори на предното стъкло с добавена реалност (AR).

С информация за автомобила, пътя и заобикалящата среда, презентирана на предното стъкло, водачът може да взима бързи и навременни решения за действията си дори и при влошена видимост. Наличието на MI-PILOT, технология за асистенция на водача от ново поколение, в този концептуален модел гарантира спокойствие за водача не само по асфалтираните пътища, но и извън тях.

2. SUPER HEIGHT K-WAGON CONCEPT

SUPER HEIGHT K-WAGON CONCEPT е мини ван от следващо поколение, който изкушава онези пътешественици, които искат да обиколят нови, далечни дестинации. С обширно пространство за пътниците, той предоставя всички функционалности, очаквани от автомобил в този клас, но с дизайн, който изразява уникалния SUV привкус на MMC.

1/Дизайн, който изразява мощта на едно SUV

Dynamic Shield предната решетка, характерна за MMC, е използвана и в този автомобил. Отстрани концептуалният модел излъчва мощ със силует, който включва дълго междуосие и скулптурирани активни линии.

Цветовата схема провокира водачите да персонализират автомобила си с възможност за избор на два цвята - маслиново зелено и бяло със сребърни релси на покрива. Гумите идват в същия цвят като купето, за да допълнят цялостния външен вид.

2/Комфорт от най-високо ниво с изискан интериор

Обширното пространство за пътниците е максимизирано при задните седалки. С най-широко отваряне на задната врата и най-голямо пространство за краката в своя клас, пътниците ще могат да се насладят на удобство и простор за релакс. Шикозният премиум интериор залага на кафявото като основен цвят и оранжевото като вторичен. Синтетичната кожа е обработена с диамантено покритие за наистина висококачествено усещане.

Подобрени асистенти за водача и системи за сигурност, гарантират добро представяне на двигателя и CVT кутията за безстресово шофиране както в зони с висока скорост, така и в градски условия с ограничения в скоростта. e-Assist пакет за превантивна безопасност включва MI-PILOT асистент за следене на лентата при движение по магистрала, спирачна система, която намалява последствията при катастрофа, и асистент при погрешно натискане на педала на газта.

3. MITSUBISHI ENGELBERG TOURER

MITSUBISHI ENGELBERG TOURER, SUV с три реда седалки, доразвива PHEV технологията на MMC, използвана в Outlander PHEV, като добавя електрическа технология за задвижване на четирите колела от ново поколение.

1/PHEV

Батерията с увеличен капацитет е разположена под пода в централната част на превозното средство. Запазва се двумоторната система с електро мотори на предната и задната ос, но PHEV задвижването вече е по-компактно и оптимизирано, за да не отнема от пространството за пътниците в купето.

MITSUBISHI ENGELBERG TOURER има електрически пробег от повече от 70 км (WLTP)*6, а с напълно заредена батерия и пълен резервоар може да измине около 700 км (WLTP).

2/4WD система

Системата работи с AYC (Active Yaw Control), за да разпределя мощност между предните две колела, както и с full-time 4WD, посредством двата електромотора, за по-висока мощност и по-голяма ефективност. Всичко това, в комбинация със Super All Wheel Control (S-AWC) системата, която значително подобрява поведението на автомобила при завиване и спиране чрез контрол на спирачната система на всяко едно от четирите колела индивидуално, както и чрез регулиране на мощността на предния и задния електромотор.

*1: “M” в името “MI-TECH” обозначава Mitsubishi, докато “I” е за интелигентност, находчивост и вдъхновение. “Tech” е съкратено от технология.

*2: 23ти и 24ти октомври са прес дните, а Изложението отваря врати за широката публика на 25ти октомври и продължава до 4ти ноември.

*3: “Drive your Ambition” изразява философията на MMC, която се стреми да посрещне нуждите на водачите да достигат отвъд пределите на възможностите си.

*4: Super All Wheel Control.

*5: Active Yaw Control – система, която контролира мощността и спирачното усилие, разпределени между ляво и дясно колело, като точно оценява както възможностите на автомобила, така и на водача, базирайки се на информация за ъгъла на завиване, въртящия момент, спирачното усилие, скоростта и други параметри. Резултатът е поведение на автомобила, което напълно резонира с действията на водача.

*6: The Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure (WLTP) лабораторен тест, който измерва разхода на гориво и CO2 емисии на всеки автомобил в градски, междуградски и движение по магистрала за определено време и при определена употреба.

Mitsubishi motors global showroom