Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

10 чисто нови напълно електрически автомобили MITSUBISHI i-MiEV ще тръгнат по пътищата в София и страната

Начало » Актуално » 10 чисто нови напълно електрически автомобили MITSUBISHI i-MiEV ще тръгнат по пътищата в София и страната

13.05.2015 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

 Десет автомобила, задвижвани 100 % с електрическа енергия, бяха закупени от корпоративен клиент на Балкан Стар Ритейл за нуждите му при ежедневното обслужване на своите бизнес клиенти.

MITSUBISHI i-MiEV е първият в света серийно произвеждан автомобил с изцяло електрическо задвижване. Произвежда се в завода Мизушима, Япония и на българския пазар се предлага  от 2011 г. Той е типичен градски автомобил с габарити, осигуряващи комфортно шофиране в градска среда.  I-MiEV е дълъг 3,48 метра, широк 1,48 метра, висок 1,61метра и има междуосие 2,55 метра. В купето има място за петима пасажери, а багажникът  събира 235 литра. При сгъване на облегалките на задните седалки той нараства до 860 литра. Задвижването се осигурява от електромотор с мощност 67 к.с. и 180Нм максимален въртящ момент.  Ускорява до 100 км./ч. за 16 секунди и достига максимална скорост 130 км./ч. .С едно зареждане на литиево–йонната батерия i-MiEV изминава приблизително 100 км.                      

Като носител на много награди и пионер в електромобилността в реалния живот,

i-MiEV продължава да печели доверие, особено в страните, където опазването на околната среда е на високо ниво. Към месец юли 2014 година общо 32000 бр.представители на семейството на i-MiEV са продадени на глобално ниво. Водещ е Японският пазар (над 10 000бр.), следван в Европа от Норвегия (над 4900 бр.), Франция (над 4700 бр.), Германия (над 2400 бр.).Разбира се, лидери в продажбите са пазарите с данъчни облекчения и привилегии за собственици на електрически автомобили, които за съжаление в България липсват.

Освен че изпълнява водеща роля в утвърждаването и популяризирането на електромобилите, екипът на Mitsubishi Motors продължава да работи максимално ефективно и за развитието на свързаните с тях технологии.

Като символичен жест, който отразява позитивните намерения на закупилите електрически автомобили, Балкан Стар Мотърс  (изключителен представител на MMC за България) ще засади 10 млади дръвчета в околностите на София и тази инициатива ще се превърне в  традиция при всяка продажба на автомобил с нулево отделяне на вредни емисии при движение.

  

Mitsubishi motors global showroom